Flipper it Forward 2018 - Seagull 1963

Je hebt gelijk. Typefoutje. Waarschijnlijk een slechte combinatie alcohol en hoge buitentemperaturen :wink:

Wat een uitzicht, geniet er van!

1 like

Prachtig uitzicht! En straks n shot v olijfgaarden met de olijf groene NATO om :wink:

2 likes

De fiffer in het hartje van Chianti.

10 likes

Zeemeeuw en haan kunnen t schijnbaar goed met elkaar vinden :wink:

3 likes

Aaah eindelijk de lang verwachte Seagull Fiffer ontvangen. De ‘omdoos’ bereikt nu bijna een gewicht van 10 KG ben ik bang. De doos zit vol met boeken/folders. Snel aan de kant met die ongein. :wink:

Het kartonnen en houten doosje van de Fiffer zijn van Chinese kwaliteit en laten al wat gebreken zien. Is ook niet zo verwonderlijk natuurlijk omdat je normaal gesproken zo’n doosje wegzet of weggooit en er nooit meer naar omkijkt.

Doosje open en …

liefde op het eerste gezicht!

Wat een lief schattig chronootje! Ik was een beetje bang dat het te klein zou zijn maar niets van dit alles. Hij past geweldig op mijn pols. Vintage maar toch een frisse uitstraling met een wijzerplaat die erg goed afleesbaar is met de beblauwde wijzers. Ik ben een fan van plexi en deze stelt me niet teleur. Heerlijk met die bolling.

Héél voorzichtig de chrono geprobeerd maar die ging weer netjes naar 0. Tsja je hoort van die rare verhalen over dit uurwerk. :wink:

De nato past geweldig bij dit horloge maar is niet van hele goeie kwaliteit. Daar zou ik een goeie vervanging voor zoeken. Ik heb er zelf een ‘lederen’ bandje bij gedaan omdat een niet nader te noemen forumlid @W.E daar helemaal op geilde maar ik vond dit zelf niet een heel erg geslaagd huwelijk. Ik denk dat het toch bij een nato moet blijven of natuurlijk mijn übercoole racingband. :sunglasses:

Ik moet nog wel even eerlijk iets opbiechten.

Gedurende mijn vakantie had ik twee 200mtr WR horloges bij waarmee ik met een gerust hart driftig aan de zwembadrand met mijn voeten kon poedelen.

Ware het niet dat het me, op een zekere dag met 40° C, allemaal te veel werd en ik een sprintje trok richting de zwembadrand. Met een uiterst gracieuze duik dook ik in het water dat zich als een heerlijk zachte, koele deken om me heen drapeerde.

Al genietende van mijn sprong en mijn ‘vlucht’ door het water bereikte ik de bodem van het zwembad en bedacht me hoe heerlijk het was dat je gewoon met je horloge zo’n prachtige duik …

Huh, wacht, ehm, had ik wel? Het zal toch niet dat …

Angstvallig deed ik 1 oog lichtjes open, wat een hachelijke klus is want ik maak voor mijn visuele beperking gebruik van harde contactlenzen, en zag tot mijn grote schrik dat de zeemeeuw tevens een duik had genomen. In een fractie van een seconde zette ik mij af op de bodem, stuwde mijzelf omhoog en kwam als Superman boven water waarbij mijn linkerpols als eerste het wateroppervlak brak. Op mijn rug, linkerhand boven het water snel naar de badrand, via het trapje er uit en snel naar mijn comfortabele bedje om de schade op te nemen.

Glaasje drooggewreven, kast drooggewreven, nato eraf en de onderkant drooggemaakt. En dit alles in luttele seconden natuurlijk want haast is geboden! Wel 20 keer heb ik de zeemeeuw in mijn handen laten wentelen, ik geloofde mijn eigen ogen niet! Niks, nada, noppes! Geen druppeltje te ontdekken. Wat nu? Kroon uittrekken? Nee hij is toch dicht!? Wacht! Even het glas van mijn ijskoude Corona, die zojuist door mijn lief was gebracht, tegen het glaasje houden. Niks, geen condens, geen drama. Gelukkig kan de zeemeeuw wel tegen een frisse duik!

Oooh man wat was ik blij. Stel je voor! Natuurlijk had ik de eventuele schade opgelost. Maar deze kleine jongen verdiende dit niet. Ik heb me uiterst vermaakt met de Seagull en ben me zelfs gaan hechten aan dit kleinnood.

De kleine lettertjes: Mocht @Blauwbeer nu toch sporen van vocht ontdekken dan zal ik mij natuurlijk niet van eventuele verplichtingen onttrekken. Dat spreekt voor zich!

Dus… Wat een leuk horloge. Klaar. Ik ga er niks meer over zeggen. Hij is bij mij van de long list op de short list gekomen en als er één langskomt in het blauwe gedeelte kunnen zelfs wilde paarden me er niet van weghouden denk ik.

Excuses voor de wachtenden op de lijst maar door de vakantie heb ik hem iets langer kunnen houden. :wink: Hij gaat morgen op weg naar @Blauwbeer.

@MarnixMoed bedankt voor het lenen. Ik ben weer een ervaring rijker.

15 likes

@Mafkees, waar kun je zo’n spaghettimeter kopen? Ik wil zo’n ding.

1 like

Ik heb Chlorophyl persoonlijk toestemming gegeven het horloge iets langer te houden, aangezien sommige voorgangers het ding zes weken of langer bij zich hielden. Bovendien wilde ik het risico niet lopen dat er tijdens mijn vakantie in Toscane door míj iets mee zou gebeuren (bv. per ongeluk in het zwembad springen) dus liet ik liever Chorophyl die test doen.

Die kans acht ik niet zo groot, want ook ik

en zie die condensdruppels toch niet zonder leesbril. Zouden ze er zijn dan laat ik dat mooi door @Sjoerd_K oplossen. Heeft Chlorophyl gedaan zeg ik dan. :stuck_out_tongue_winking_eye:

Oh maar ik lees helemaal geen horlogeboeken en horlogefolders. :open_mouth:
Als hij nog niet weg is, keil er gerust een paar uit. Blijkbaar voelt iedereen zich geroepen er weer een boek in te leggen. Sorry Sjoerd, geen nieuwe boeken of folders van mij.

Nou, en nu maar op de deurmat gaan liggen tot PostNL aanbelt. :hugs:

5 likes

Je spelt @W.E verkeerd.

2 likes

Oh maar die heeft @chlorophyl vast erbij gedaan in de doos. Daar wordt die doos natuurlijk zo zwaar van. Als ik het horloge doorstuur zal ik het bandje eruit halen en omruilen voor een rose nato of zo, dat scheelt voor iedereen in de portokosten.

3 likes

Ik kijk er naar uit. Mijn ogen zijn nog goed dus ik zal hem grondig inspecteren.

@w.e stay in your lane

1 like

Dit is sociale chantage. Ik vind het heel naar.

:joy:

2 likes

Boeit me niet. Ik zie geen andere mogelijkheid om de hand te leggen op zo’n ding.

3 likes

Ik zag er laatst eentje nieuw voorbijkomen in een NA-topic over een oude Navitimer.

Hier:

Of wil je zo’n échte, waarbij de rigide metalen delen elkaar aan de achterkant overlappen? :smirk:

Hier, smullen:

https://forums.watchuseek.com/f319/fs-tissot-vintage-rally-racing-style-all-steel-bracelet-rare-2133546.html

:drooling_face::drooling_face::drooling_face::drooling_face::drooling_face::drooling_face::drooling_face:

1 like

Hm, die kost 82,95. :thinking:

Nee, dan heb ik toch liever die van Chlorophyl.

2 likes

Ik heb net even gescrolld op eBay, ook die leuke ouwetjes kosten goed geld zeg. :zipper_mouth_face:

Als ik sommige van die oude zie dan vraag ik me af of die passend zijn te maken om mijn 16,5 cm pols.

1 like

Je moet hem gewoon losjes laten hangen. Lekker luchtig in de wind. Je hebt geen idee hoe bevrijdend dat is, en als je het een beetje zelfverzekerd doet, dan maakt niemand er een punt van.

1 like

Daar heb ik een boxershort voor.

3 likes

Nee. Nee. Dat doet me teveel denken aan die losjes hangende mannenarmbanden die je wel in de zeventiger jaren zag. Nou ja, jij niet, maar dat doet er niet toen. Te los wordt, hoe zeg ik dat. Tacky.

image

2 likes