NA: Omega Seamaster Pro 300M (Incl. NA Bandsluiting #56)

Prachtig horloge, veel draag plezier!

1 like

Wat een superleuke reacties allemaal. Dank, dank!
Ik geloof wel dat ik de juiste keus heb gemaakt. :wink:

…can’t stop looking @ my pols in ieder geval! :heart_eyes:

9 likes

Mooie plaatjes van een geweldig horloge. Geniet ervan. Ik doe dat ook al ruim twee jaar.

7 likes

Ik ben er nu precies een jaar gek op! :heart_eyes:

6 likes

Je was je er destijds van bewust dat je een gebroken pols had? :scream:

Wel een mooi horloge! :grin:

2 likes

Afgelopen maandag was het een geklooi om de band van mijn nieuwe Seamaster op de juiste lengte te krijgen. Vooral gepriegel met van die kleine schroefjes is niet helemaal mijn ding, ja één keer maar nooit weer… :wink:

Na een rondje Googlen bleek ik niet de enige die de band liever wat makkelijker zou willen verstellen én er was een goede oplossing! Omega levert (…apart, maar bij de nieuwste ook standaard) een drietal ‘snel verstelbare’ sluitingen, passend op de band van mijn Seamaster.

117STZ004666 - adjustable to 3 positions. Without diver extension. Same size as original clasp. £47
117STZ001154 - adjustable to 6 positions. Without diver extension. £85
117STZ001159 - adjustable to 6 positions. With diver extension.

(Bron: Omegaforums.net)

Ook las ik dat de ‘1154’ (en ‘1159’) versie groot zou zijn, té groot voor sommigen. Velen gaan dus voor de “Same size as original glasp” versie, met 3 verstelpunten. Oké. Zelf durfde ik de gok wel aan van de zogenaamd lange versie, ook omdat ik eerder bijvoorbeeld de toch redelijk forse Glidelock van de Rolex Sea-Dweller om de pols (17,5cm) heb gehad. Die zat prima.

Maandag hier op HF gelijk een zoekertje geplaatst en wat schetste mijn verbazing. Ook hier was ik niet alleen in mijn quest voor een fijne bandafstelling en een aantal HF’ers sprak al uit ervaring over de verstelbare sluiting, wat voor mij een bevestiging betekende: Dat ding moet er komen!

Toen was daar een PB, van André (@Horloge24), met een aanbod om mij te helpen. André is horlogemaker, in het Oosten van het land maar loopt daar (nog) niet echt mee te koop. Da’s verdomd jammer! Zijn atelier laat niet alleen diploma’s van Omega en bijvoorbeeld Breitling zien maar laat ook zien dat er gewerkt wordt door iemand die van zijn hobby, van zijn werk een uitzonderlijke passie heeft gemaakt. Ik ken menig atelier bij een juweliershuis wat er minder professioneel uit ziet, ik was bijzonder onder de indruk! Zijn clientèle en palmares is dan ook geen katte(n)pis, hij heeft bij de grote jongens gewerkt en kan ze nu tot zijn klanten rekenen. Erg leuk om kennis te maken met André en ik kom daar vast nog wel eens terug! :ok_hand:

Op onderstaande foto zie je de nieuwe Omega ‘ajustable’ sluiting, gemonteerd aan de band met daarnaast de sluiting die er af fabriek op zit. Die is een tikje kleiner.

Ze verschillen wel iets, zoals je ziet ook in de hoogte.

Nog even een beeld van de sluiting in de kortste stand, zoals ik hem nu draag (‘ingeschoven’).

…en in de langste, ‘helemaal uitgeschoven’. De zomerstand.

De band zit mij nu perfect om de pols. Als de temperatuur straks weer een beetje gaat oplopen kan ik nu lekker snel de band een tikje (tot 6 tikjes) langer maken, zonder dat ik op zoek moet naar een loep en een schroevendraaier.

En dat is erg fijn! :sunglasses:

Ps André had de blauwe liggen. Heb ze even naast elkaar gehouden [sorry, vergeten een foto te maken!] en ohoh, die blauwe kleur is (ook) wel erg lekker hoor! Had het van de HF’ers hierboven al wel gezien, maar zo in het echte leven even naast elkaar houden. Wow. Het zou voor mij een lastige keuze zijn geweest. :upside_down_face:

11 likes

Top oplossing Remco, ga je veel plezier van beleven. :+1:

1 like

Gefeliciteerd met de NA, strak ding!

1 like

Gefeliciteerd! Mooi horloge he!

Hier ben ik het alleen niet mee eens. Dit horloge glimt als een malle, helemaal in het echt.

1 like

Oké, I agree! Maar ik vind helemaal het niet storend, dat bedoelde ik eigenlijk te zeggen door te schrijven dat ik hem niet opzichtig vind. Maar glimmen doet 'ie zeker, om gek van te worden als je een leuke foto wil maken… :wink:

Prachtig gefeliciteerd👍

1 like

Mooie horloge & gesp combi :+1:t4::+1:t4::+1:t4:!

1 like

Gefeliciteerd met je NA! Wellicht dat ik zelf ook nog voor een nieuwe sluiting ga, toch wel prettig lijkt me. Ik zou de afstelling dan wel zo willen dat ik de keuze heb voor 3 standen strakker en losser.

1 like

De afstelling is afhankelijk van de temperatuur / jaargetijde. Dus in de huidige situatie moet hij bijna op zijn strakst staan en in de zomer juist ruim

2 likes

Hij is fijn! Enjoy! :slight_smile:

1 like

Exact. Zo heb jij die van mij ook afgesteld, perfect! :ok_hand:

Ik had hem eerder vandaag buiten op zijn strakst, nu één klikje verschoven (losser). Ik heb nu dus nog vijf klikjes over, mochten mijn polsen echt gaan opzetten …wat ik serieus niet hoop, want dan is er wel iets mis met mij! :rofl:

Overigens is de sluiting, als hij helemaal is uitgeschoven, vooral functioneel prettig maar het doet wel een tikje afbreuk aan de mooie band. De schakels vallen dan niet meer onder de sluiting en het ‘uitschuifverlengingstukje’ (is dat een woord?) valt wel op doordat 'ie niet gevormd is naar de schakels.

Het is een kunstwerkje… :sunglasses:

2 likes

Korte terugblik van een aantal dagen groot plezier… :blush:

Ik heb eigenlijk nog geen moment spijt gehad van de verkoop van mijn Sinn 857 UTC TESTAF etc., een totaal ander horloge met een ander draagcomfort én een ander smoel. Lekker eigenwijs, minder mainstream. Prachthorloge!

Ik had dus wél verwacht dat ik de Sinn enorm zou gaan missen, maar deze Omega gaat voorlopig echt niet meer van de pols. Hij tickt echt all mijn boxes. Ik wilde bij de aanschaf per se de Marathon TSAR erbij houden, om eens af te wisselen, maar vraag me nu serieus af wanneer ik die nog ga dragen. :wink: Als one piece collection is de Omega namelijk ruim voldoende.

Is het dan allemaal feest? Nee! Wat me nog een tikje tegenvalt is nauwkeurigheid. Hij loopt best een groot aantal seconden seconden p/etmaal achter en dat heb ik bij een horloge in deze prijsklasse nog niet eerder ervaren. Toen ik de sluiting ophaalde bij André (@horloge24) heeft hij hem voor mij even ‘doorgemeten’ om mijn eigen waarneming te onderbouwen. De amplitude is helemaal oké, maar de snelheid kan beter. Met de kast ondersteboven - glas onder - loopt 'ie bijna goed, maar in alle standen loopt het uurwerk achter tot wel 10 seconden. Da’s niet okay wat mij betreft. Jaja, ik ken de COSC specificaties en 't zal nu ook allemaal wel goed zijn maar ik vind 2 seconden afwijking ofzo p/etmaal echt wel voldoende bij een horloge van dit kaliber. En dan bij voorkeur ook voor, niet achter. Call me stupid.

Oorzaak? Het kan wellicht komen doordat dit horloge een hele tijd stil heeft gelegen. Iets wat ik uiteraard niet kan achterhalen maar gezien de nieuwstaat van de kast en band lijkt het erop dat dit horloge, in de twintig maanden na eerste aanschaf, zéér weinig tot niet gedragen is. André geeft aan dat als dat de oorzaak is, dat 'ie in de loop van de tijd wel iets sneller moet gaan lopen. Dus ik wacht nog even een maandje of twee met laten afregelen. Dan is 'ie lekker ingelopen, ik ben benieuwd.

De nieuwe bandsluiting is een serieus prettige upgrade! Het voelt alsof het nooit anders is geweest, met de mogelijkheid om nu snel even te verlengen of in te korten. Geeft een fijn gevoel. De schroevendraaier en loep is dan ook weggeborgen, die heb ik voorlopig niet meer nodig. Ik ben van huisuit geen ‘bandenswapper’ en dit horloge leent zich er ook niet echt voor, vind ik. Dus geen geklooi meer met gereedschapjes en kans op beschadigingen etc. Ik heb wél gisteren met een schuin oog even gekeken naar een bijpassende zwarte rubberen Omega band, op zich erg mooi. Misschien dat ik daar komende zomer nog eens naar op zoek ga, wel de echte dan en geen merkloze ofzo. Gewoon netjes, maar wel met een prijskaartje. Ahum.

Ik heb het nog niet over de verpakking gehad. Die had ik al opgeborgen. Ik heb een rare tik, dat ik eens in de zoveel tijd even zo’n doos uit de kast haal en even alle troepjes bekijk. Zo ook vandaag en ik dacht, dan maar meteen een paar foto’s maken. Hebben we dat ook gehad. Wat een doos!! :stuck_out_tongue_winking_eye:

We beginnen met de saaie kartonnen doos. Menig niet-horlogofiel zou deze direct bij het oud papier zetten, maar wij weten gelukkig wel beter en dus bewaren we dat ding. Alles altijd bewaren in mijn devies, zelfs al ben je van plan het horloge nooit meer te verkopen. Ik twijfelde trouwens even of deze doos wel oké was, er staat namelijk op “colour: yellow” enne aan mijn Omega is echt niets geels te ontdekken. Het zal wel iets met het voorraad-/ordersysteem van Omega te maken hebben, de stickers laten nl. wel de juiste nummers zien.

Open! Daar hebben we de sjieke witte omdoos…

…deze is o.a. gevuld met vilt om de horlogedoos krasvrij te houden. Die zit er ‘lekker strak’ in.

Naast de plek voor de horlogedoos zit rechts een vakje voor het welbekende Omega boekwerk, de gebruiksaanwijzing, en een mapje waarin het garantiekaartje en een kaartje met de ‘pictogrammen’, iets waar Omega mee strooit. Ze staan ook op de achterkant van de prijstag bijvoorbeeld, maar ook in de gebruiksaanwijzing etc.

Overigens had ik ook wel een COSC kaartje (certificaat) verwacht, maar ze beperken zich tot een pictogram. Ik heb gelezen dat je met het serienummer bij Omega wel een certicaat kan aanvragen, maar ik geloof wel dat ze daar kosten voor in rekening brengen en wat heb je er aan? Alleen voor de leuk. Ach ja.

De knop om de horlogedoos te openen is het Omega logo, mooi detail! :ok_hand: Het scharnier- en sluitwerk van de horlogedoos is overigens allemaal héél erg netjes afgewerkt en 't ziet er allemaal zeer solide uit. Kwaliteit. Er zijn nog wel wat horlogebouwers die hiervan kunnen leren. Ik vind het prachtig, ondanks dat het inmiddels al weer ingepakt in de kast ligt.

Als de doos voor het eerst opengaat wordt je direct geconfronteerd met het horloge, mjummie… :heart_eyes:

Er zit een ‘verborgen deksel’, waaronder een tweetal vakjes te vinden is.

Aan de rechterkant een vakje waar wat losse rommel in kan (ligt op de foto even links), zoals bijvoorbeeld de verwijderde bandschakels etc. Er zit een stoffen Omega zakkie in. Kennelijk om je horloge in op te bergen als je op reis gaat. Dat lijkt mij niet zo’n fijn idee, zo’n horloge los in een toch wel redelijk groot zakje. Dan kun je hem net zo goed in je broekzak doen, dan komen er ook krassen op doordat de band tegen de kast rammelt enzo. Maar wel leuk bedacht van Omega. Aan de linkerkant plek voor pasjes, maar die zitten bij dit model al in de losse pashouder.

Oké. klaar met dat gezeur over de verpakking, …dragen dat ding! :sunglasses:

19 likes

Nee, was ik me niet van bewust! :smile: Hoge pijngrens waarschijnlijk… :stuck_out_tongue_winking_eye:

2 likes

Ruim twee weken draagplezier!

Twee weken terug had ik even een korte terugblik van de eerste dagen (draag)plezier. Ik was echt onder de indruk van deze Seamaster en ben dat nog steeds, héél erg. WOW! :heart_eyes:

Enige wat me een beetje tegenviel was en is de nauwkeurigheid. Ik heb dat nu even twee weken bijgehouden en hij loopt eigenlijk netjes, …achter! Over alle dagen laat 'ie een vlakke lijn zien, telkens zo’n 5 seconden p/etmaal in de min ongeacht of ik ermee naar bed ga (jaja, mijn guilty pleasure… :wink:) of dat ik hem op het nachtkastje leg.

(Gebruike App: Watch Tracker voor iOS.)

Ondanks de mooie vlakke lijn irriteert het me en dus laat ik hem maandag bij André (@Horloge24) toch maar even netjes afregelen. Al was het maar omdat -5 niet binnen de specificaties die Omega voor dit horloge heeft gebruikt valt (-1/+6) en overigens ook nét niet binnen de COSC specs. (-4/+6). Tijd voor actie dus. Ik ben benieuwd.

Fijn weekend! :smiley:

1 like

Vanmorgen even bij André (@horloge24) geweest om het uurwerk ietsiepietsie sneller te laten lopen, ongeveer +4 seconden p/dag om het achterlopen gemiddeld te corrigeren en daarmee uit te komen rond de 0 sec p/etmaal. De testresultaten zien er goed uit.

Ben benieuwd hoe het zich over de komende dagen gaat ontwikkelen!

…'t kloppend hart van mijn SMPc. Blijft fascinerend om te zien! :smiley:

3 likes