NA: A. Lange & Söhne Saxonia Moonphase (384.026)

Ik ben blij met jullie mijn nieuwste aanwinst te kunnen delen. Er gaat een klein verhaal aan vooraf.

Ik was van plan dit jaar te gaan trouwen, maar helaas heeft het corana-virus roet in het eten gegooid waardoor wij ons huwelijk een jaar hebben moeten uitstellen. Omdat ik het mooi vind horloges aan bijzondere gebeurtenissen / emoties te koppelen, was ik van plan om een horloge te kopen voor het huwelijk. Niet om deze te dragen tijdens de dag, want dat is weer een hele andere discussie. Oorspronkelijk had ik het idee dat het een Patek Philippe 5396G-011 moest worden. Ik heb dit horloge ook korstondig gehad, maar helaas was deze niet zuiver (zie het hele verhaal hier). Eind februari kwam ik via Chrono24 weer een mooi exemplaar tegen, maar alsof er een vloek op rust - ook hier was iets mee (liep -13 seconden op de TimeGrapher en er zat een buts in het glas van het scherm). Ook deze ging dus terug en begon mijn zoektocht opnieuw.

Al kijkend op dit forum begon ik echter te twijfelen aan mijn keuze voor de Patek. Begrijp me niet verkeerd, het is een fantastisch mooi en stijlvol horloge - maar ik heb redelijke polsen en soms had ik het gevoel dat hij wat te ielig oogde. Nu past dat opzich bij een dresser, maar het was voor mij toch de reden dat de twijfel toesloeg. Die twijfel werd versterkt door een prachtig ander horloge wat ik hier op het forum zag; de A. Lange & Söhne Saxonia Moonphase. Een vergelijkbare stijl / opbouw van de wijzerplaat, maar wel iets forser en toch ook met een eigen smoel. Op dit forum kon ik gelukkig vele foto’s zien van het exemplaar van @BauHaus en na een video op YouTube van ‘onze Tim’ was ik om. Dit (de witte variant) moest het trouwhorloge worden.

Door het verzetten van het huwelijk had ik echter de tijd. Ik had dit jaar al flink wat aankopen gedaan (o.a. de bronzen IWC Pilot’s Watch UTC Spitfire Edition “MJ271”, via dit forum een Bulova Accutron Spaceview, een Mondaine Stop2Go, een gouden IWC Portofino Automatic voor vrouwlief en vrij recent nog een bijzondere IWC Pilot’s Watch Double Chronograph TOP GUN Ceratanium). Dus eigenlijk was ik voor dit jaar wel klaar.

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Stiekem was ik toch best vaak naar dit horloge aan het kijken op de bekende marktplaatsen en voor ik het eigenlijk wist was de koop voor een nieuw exemplaar beklonken. Na een weekje wachten kwam afgelopen vrijdag het pakket binnen. En ik kan jullie zeggen, ik ben er dolgelukkig mee. Het is de juiste keuze geweest i.p.v. de Patek. De afwerking is zo subliem, de Moon Phase zo gedetailleerd en de ‘Large Outside Date’ geeft een hele leuke twist aan het horloge. Nu mijzelf behouden hem niet te vaak te dragen om hem zo toch voor het huwelijk te bewaren :wink:

Genoeg gepraat, hierbij de foto’s:


De doos.


Eenmaal geopend komt het dikke boek met papierwerk tevoorschijn en met daaronder de box waar het om gaat.


Deze dus :grinning:


Eenmaal geopend komt hij tevoorschijn.

:heart_eyes:


En bij Lange is de achterkant evenmooi (of bijna nog mooier) dan de voorkant. Wat een niveau van afwerking!


Als afsluiter is de buckle ook erg fraai.


En om de pols! :grin:

205 likes

Prachtig! :heart_eyes:

2 likes

Awesome :heart_eyes:!!!

2 likes

wow. gefeliciteerd!

2 likes

Schitterend!!! :ok_hand:

2 likes

Gefeliciteerd!

2 likes

Heel erg mooi…gefeliciteerd!
Blijft ook één van mijn favoriete merken.

2 likes

Prachtig! Geniet ervan!

2 likes

Gefeliciteerd!!!

Fantastisch horloge. In alle opzichten. Hier ga je heel veel plezier aan beleven. Ik hoop dat je je ogen er regelmatig van af kan houden, om jaloerse blikken te voorkomen :grin::+1:

2 likes

Prachtig horloge, en een moonphase is sowieso +1

2 likes

Echt een prachtig horloge!

1 like

Wow wat een GAAF horloge en dat uurwerk :heart_eyes:.

Je zou eens een Patek en een Lange naast elkaar moeten zien en de uurwerkjes moeten vergelijken! Dan zie je dat er gewoon nog een mooiere afwerking dan bij Patek bestaat!!

1 like

Heel erg mooi :heart_eyes:

1 like

Prachtig. Wow. Porneau. Heel veel draagplezier gewenst. :heart_eyes:

Komen steeds meer Lange eigenaren hiero. Als t mogelijk is eind dit jaar maar eens een Lange only meeting organiseren?

2 likes

Wauw!!! Wat ongelofelijk mooi, gefeliciteerd en veel plezier met je NA! :muscle::heart_eyes::+1:

1 like

Dit. Heb in maart een calatrava gepast met een Lange Thin ernaast. Calatrava is mooi maar de thin nog mooier afgewerkt.

Volgens mij is Lange de enigste van top merken wat ik even beperk hier tot pp,vc en Lange die zoveel handwerk erin stopt?

1 like

Mooi hoor!!

1 like

Geweldig mooi, proficiat.

Welk weekend moeten we vrijhouden in 2021 voor het trouwfeest?

1 like

Pfffff die is een partij mooi !!!

1 like

Mooi en clean ondanks datum venster en moonphase, absoluut geweldig!! :star_struck::star_struck::star_struck:

1 like