10 jaar om de pols review: Seiko Quarz Chronograaf

Nadat ik, zoals al eerder aan bod kwam, m’n Speedy weg had geknikkerd kocht ik dus een Seiko Quartz Chronograaf. Ik ben in de archieven gedoken en naar blijkt schrijven we April 2007. Althans, op dat tijdstip zie ik voor het eerst foto’s verschijnen met dat horloge er op. Hier bijvoorbeeld ten noorden van het meer van Galilea, tijdens een wandeltocht:

Sindsdien hebben dit horloge en ik zeer, maar dan ook zeer veel meegemaakt. Uiteraard had ik het gewoon thuis aan, op m’n balkonnetje bijvoorbeeld.

En banjerde ik er heel Israel mee door, van de stalactietengrotten bij Bet Shemesh

Tot trips naar Jerusalem over b-wegen

En in Kibbutzen die tot zwemparadijs waren omgebouwd

Natuurlijk ook in de grotten van Rosh Hanikra, bij de grens met Libanon

Buiten dat nam ik het horloge mee naar plaatsen als San Fancisco, Stockholm, Geneve en het platteland van Frankrijk. Althans, daar heb ik fotobewijs van, zoals hier in downtown SF :slight_smile:

Ook was het het horloge wat ik aanhad toen m’n zoon werd geboren, en heb ik later veel met die jongen gedaan waar het horloge bij was:

Zoals we zien keek ome Lex Luthor daar niet altijd even vrolijk bij. Ik heb het aangehad tijdens z’n baby-zwemles (vraag het me niet, was niet mijn idee), wandeltochten, flesje geven en op Urk. :slight_smile: Kortom, het heeft een zekere emotionele waarde voor me, die rare quartz.

Toch is het horloge niet heel bijzonder. Ik kocht het voor 2300 Shekel, wat ik toen een godsvermogen vond, in Tel Aviv bij een Seiko dealer. Het gaat om een Titanium quartz chrono van Seiko, met het welbekende drie-register quartz uurwerkje wat in zovele Seiko’s zit:

De waterresistentie is 50 meter, en het mag dus wel een wonder heten dat hij alles heeft overleefd in de afgelopen tien jaar, zeker ook omdat ik toen nog vond dat 50 meter 50 meter was. Er is dus mee gesnorkeld.

Het horloge mag zich verheugen in opgelegde indices, goeie Seiko Lume en een mooie sunburst. Eigenlijk een hele fijne, comfortabele klok die ik nu nooit meer zou kopen omdat de band niet te wisselen is.

Hij is 39mm breed zonder kroon of knop, de lug to lug lengte is ongeveer 46mm en hij is een svelte 11mm dik, wat niet slecht is voor een chronograaf.

Het horloge heeft een plat titanium schroefdeksel aan de achterkant, en ofschoon ik 'm niet gewogen heb kan ik zeggen dat het horloge aan de pols bijna niet te voelen is. Het is zonder meer een allemansvriend qua maten en pasvorm.

De sluiting is natuurlijk een teleurstellend geperst stukje metaal. Zoals gewoonlijk produceert Seiko geen noemenswaardige banden. Ik moet wel bekennen dat die band niet kapot te krijgen is, dus zo teleurstellend is ie nu ook weer niet in het dagelijks gebruik.

Aangezien ik 'm niet op andere banden kan laten zien, moet ik 'm dan maar in verchillende omstandigheden tonen. Hier om de pols:

In het gras:

Tussen de bloemetjes:

Onderbelicht in het fruit om de sunburst uit te laten komen:

En tot slot aan de pols onder een andere hoek:

De batterij is in die tien jaar twee keer vervangen. De laatste keer is ook het Hardlex glaasje vervangen omdat dat toch wel een paar rake klappen heeft gehad. De oplettende burger kan goed zien dat het een enigszins doorleefd uiterlijk heeft gekregen. Titanium is niet bepaald krasvast te noemen.

Ook heeft de juwelier bij het vervangen van het glas de uitlijning van de chapterring verneuqt. Seiko maakt het bont met uitlijnen van SKX horloges, maar deze was ooit zo strak als ie maar zijn kon. Daar word ik dus helemaal gek van, ik moet daar nog eens iets aan laten doen. Misschien dat @HanDavinci z’n fikken daar nog eens aan zou willen branden. :slight_smile: Voor een biertje of een goede borrel of zo.

Hoe dan ook, met 10 jaar om de pols kan ik er het volgende van zeggen:

  • De band houdt zich goed
  • Het is comfortabel in alle klimaten en omstandigheden
  • De WR rating is hevig en veelvuldig overschreden, het horloge geeft geen krimp
  • Batterijen doen het zo’n 4 jaar, maar ik gebruik de chrono nooit.
  • Het is een accuraat horloge

Kortom, ondanks de lugs en het feit dat ik niet van bracelets ben, ben ik er aan verknocht en zou ik 'm aan iedereen aanbevelen die het maar wil horen.

83 likes

Geweldige review :sweat_smile::ok_hand:

1 like

Vermaeckelyk epistel. Vooral dat shot tussen de bloemetjes. Geniaal :+1:

1 like

Dank!

:joy: :joy: :joy: :joy:

Zonder special effects en props is ie moeilijk op te leuken. Een mens moet wat.

1 like

Wat een mooi verhaal man! :relaxed:

En heel leuk ook om je op deze manier iets beter te leren kennen!

Je hebt duidelijk veel te verhalen en ik hoop oprecht dat je daarmee volop doorgaat hier. Dat maakt het HF voor mij zo interessant; de mensen- en hun persoonlijke kant- áchter wat ze op het HF posten.

Dank je wel voor het delen! :+1:

3 likes

Geen dank! Het is ook een aardige trip, om zoiets te schrijven. Net als dat balkon: Mijn flat in Haifa was in een rontswand gebouwd, ik moest vanaf de oprit een verdieping omlaag om bij m’n deur uit te komen. Dat was in Bat Hen, bij de Carmel, wat een gegoede buurt was.

Die flat was 150 vierkante meter, maar het balkon was ook nog eens 150 vierkante meter. Ik keek 's ochtends over de stad en de wadi uit, met in de achtergrond een hoekje middellandse zee… Ik geloof niet dat ik ooit nog zo ga wonen in dit leven.

Het haalt aardig wat herinneringen op, om tien jaar met een voorwerp te beschrijven, en da’s eigenlijk wel eens goed.

4 likes

Top, zo’n review gemeten over een decennium. :thumbsup:
Kom je niet vaak tegen.:yum:

1 like

Dat is zéker goed; helemaal mee eens! :relaxed:

Prachtig dit! :ok_hand:

En ja ,… Seiko is natuurlijk gewoon tha bomb!

Weten we hier allemaal.

1 like

Geniaal verhaal :smile:

Dit vat voor mij de geest van een Seiko samen: degelijk, onverwoestbaar en een paar eigenaardigheden die je enkel bij een Seiko vindt :slight_smile:

Ik ben wel fan van titanium aangezien dat wel heel erg licht draagt.

1 like

Dank, leuk stukje leesvoer!

Kwalitatief prima horloge natuurlijk.

1 like

Potverdorie, wat een knappe vent onniedah
Leuk stuk, met plezier gelezen!

En tuulk wil ik dat wel, stuur maar een pb als je zover bent.

3 likes

Kijk, dat zijn heerlijke reviews​:+1:t2::grinning: Op naar de volgende 10 jaar!

1 like

Mijn beste,

Man man man, wat een levenslust!!
Grandioos, een wervelend review!!
Mijn complimenten.:+1:

Orologio Signaturis Temporis. :wink:

1 like

Goed verhaal, mooie foto’s en bovendien weer eens lansbrekend voor quartzuurwerken, die toch regelmatig terzijde worden geschoven.

Bedankt dus voor je leuke post!

1 like

En weer een prachtige review! En ondanks dat je het geen bijzonder klokje vind is het natuurlijk van onbetaalbare waarde door alles wat je ermee hebt gedaan! Het kost met al die foto’s aardig wat werk en ik waardeer deze mooie review. Dit zijn de leukste dingen van het forum vind ik persoonlijk!

2 likes

Geweldige review :+1::+1:

1 like

mwa…vind het nou niet zo’n speciaal verhaal ofzo.

Vissen in de grotten van Rosh.
De stalactietengrotten bij Bet Shemesh
Een woning in Haifa die in een rontswand is gebouwd met in de achtergrond een hoekje middellandse zee.
Plaatsen als San Fancisco, Stockholm, Geneve en het platteland van Frankrijk…

Wanneer ga je nou eens echt iets leuks doen?
Alkmaar doet elk jaar iets met kaas,daar moet je eens heen!

.
.
.
.
.
.
.
.:grin:

5 likes

ik snap dat een review schrijven eerst wat draagtijd vereist… maar vind je dit niet wat overdreven? :joy:

vermakelijk verhaal! over 10 jaar mag je er weer een schrijven :stuck_out_tongue:

2 likes

Mooi verhaal en best uitgebreide test. :grin:

1 like