Flipper it forward (1e Fiffer: Seiko Turtle)

Geïnspireerd door de film Pay it forward (2000), kwam ik op het idee om n flipper project op te zetten.

Ik flipper een horloge kosteloos door naar een forumlid. En die lid flippert em kosteloos door naar een volgend lid, en die flippert em kosteloos door naar de volgende, enz, enz. Zo kun je op je gemak n horloge een poosje uitproberen om te zien of het iets voor je is. Om te zien of een dergelijk groot formaat wel prettig zit. Of een duiker misschien toch wel leuk staat. Etc, etc.

En voel je vrij om er wat aan toe te voegen, of aan te laten modden. Liefst door Rob, omdat dan het horloge binnen de garantie blijft. Bol saffierglas, pepsi bezel, ceramische inlay, zwarte dag/datumschijf, je kunt t zo gek niet bedenken. Wel alle toevoegingen in het pakketje houden, zodat anderen em weer kunnen laten (terug) veranderen.
Maar je kunt em natuurlijk ook gewoon doorflipperen zoals je em had ontvangen.

En voel je vrij om gezellig mee te doen met andere klokjes om zelf te Flipper It forward. Wel oppassen dat je wel aan vertrouwde leden forward flippert, en niet dat ze straks ineens op Marktplaats verschijnen :wink:
Het is namelijk niet de bedoeling dat je voor n flipper it forward horloge hoeft te betalen.

Kwa termijn dacht ik rond de 2 weken per lid. En je mag best meerdere keren het horloge op visite krijgen, maar gun anderen ook om em es te proberen/zien.

Ik wil niet al te strikte regels hanteren. Dus als je em laat modden en hij is wat langer bij jou, is dat geen probleem ofzo. Als het zo ver is om em forward te flipperen, ze dan een advertentie met de titel Flipper It forward: Seiko Turtle SRP777. Oftewel met merk en typenummer erbij. Eventueel ook de bijnaam als je die heeft.
Als het niet op horlogemarkt mag, dan in n gewone post.
Het zou leuk zijn als je in de advertentie je eigen ervaringen en foto’s deelt. Mag wel, hoeft niet natuurlijk.
Zoals ik al zei, wil ik geen strikte regels, maar juist relaxte omgang.

Thehaguedragon heeft de primeur. Ik hoop dat jullie er veel plezier van hebben en flipper it forward!

86 likes

leuk initiatief en zeker als je het horloge op je wishlist hebt staan maar de twijfel toegeslagen is.

1 like

Leuk idee.

Ben alleen bang dat er voor de meeste leden niet echt interessante horloges in roulatie komen. Want ik denk niet dat er veel mensen horloges van enige waarde zomaar gratis naar iemand door flipperen. En het laten modden terwijl je het daarna aan een ander lid moet geven, lijkt me ook geld weggooien.

Of begrijp ik het concept niet?

2 likes

Dat dus…

Wat Wing al aangeeft, geïnspireerd door de film, (oveigens is er ook een boek van) pay it forward.
Mooi concept naar mijn mening😉

2 likes

Ik neem toch aan dat Carpe Tempus uitgesloten wordt van deelname,want die kan niet modden (ja aanmodderen)

:innocent::smile:

6 likes

Ik heb de film niet gezien. Ga ik een dezer dagen dan maar eens doen!

3 likes

Inderdaad, het gaat om het geven van iets, zonder er iets voor terug te verwachten.
Je zou dat geld weggooien kunnen noemen… Maar hopelijk is het meer dan dat.

Kijk die film maar op een rustig avondje. Ik vond het wel een vermakelijke.

1 like

Precies, ik weet er al 2 bij wie dat het geval is. En ik vermoed dat er wel meer benieuwd zijn naar die ‘nieuwe’ turtle.

Oh ja, ik wil het niet commercieel maken, maar Juwelier SL Design heeft me gematst met het graveren en Monsterwatches heeft me 3 Nato bandjes kado gedaan, zonder dat ie wist dat het voor een project was. Waarvoor beiden mijn dank!

Dus de eerste toevoegingen aan het project zijn alweer gedaan. Zelf heb ik naast de rubberen band, nog de originele metalen band aan toegevoegd.

1 like

Oh… best een goed idee van Wing, ik heb al wat gereedschappen, bijtende zuren viltstiften en stickers bijelkaar gezocht… gheghegheghe :imp:

6 likes

Ik denk dat je moet stoppen voor anderen te denken.

Er staat volgens mij niet ‘wij denken’.

1 like

Nee, maar wel

Ik denk dat de meeste leden zelf heel goed kunnnen bepalen wat ze interessant vinden.

1 like

corr.

Super initiatief!

2 likes

Dus als ik het goed begrijp blijft degene die het horloge heeft gekocht eigenaar en stuurt hem rond naar iedereen die hem wil dragen. Uiteindelijk komt ie bij de eigenaar terug, of komt ie na iedere uitleen eerst bij en eigenaar terug. Hierdoor houdt diegene wel meer controle.

Goed idee in beginsel, maar het vergt gigantisch vertrouwen in de leden. rest mij de vraag… wat te doen bij schade wat door toedoen van de lener is ontstaan?

1 like

Kan me herinneren dat er ooit eens twee Magrette’s zo het HF rond zijn gegaan. Welliswaar was de importeur van Magrette de intitatiefnemer en eigenaar, maar ik weet dat er heel veel HF-leden toen kennis konden maken met Magrette. Er was een intekenlijst waarna er een geografische indeling kwam (want persoonlijke overdracht heeft ook hier de voorkeur). Waardoor je ook weer 2 HF-gekken tegenkwam.

Dit is iets soortgelijks, m.i. een geweldig intitiatief!

4 likes

Ja, die heb ik ook nog gehad! Erg leuk!

Op het einde werd het horloge geveild volgens mij en was kika de gelukkige!

3 likes

Iemand toevallig in de buurt van S&C vanmiddag, om dit topic daar even aan te snijden en te vragen of ze willen sponsoren? Ik heb nog wel één of twee suggesties. :wink:

Maar serieus: leuk idee!

5 likes

Wat een slappe aftrek van de Heilige M&M on tour! Schande! :rage:

Nee even serieus: Wat een enorm leuk initiatief!
Ik ben nu al fan! :grin:

5 likes